Željko nas svake godine predstavlja na Evroviziji, a da toga nismo ni svesni!

Prvo da se odmah u startu razumemo i da kažemo da mi Željka izuzetno poštujemo i mislimo da je uz par njegovih kolega pevača i nekoliko sportista sjajan Srpski brend. Ovo o čemu pišemo spada u domen TEORIJA ZAVERE. Svaki put kada je odlazio na Eurosong bili smo ponosni na njega. Doživeo je nepravdu i nije odneo pobedu kad god smo ga slali jer su u tom trenutku pobedu odnosile tamo neke tralalala jadne pesme za sirotinju. Mnogi od vas i dan danas smatraju da su njegovi nastupi sa pesmama LANE MOJE i NIJE LJUBAV STVAR najbolja stvar IKADA koja se posle grupe ABBA dogodila Eurosongu. Eurosong bez Željka ne bi mogli ni da zamislimo… A šta ako i ne moramo da zamišljamo? Šta ako vam kažemo da je Željko zapravo svake godine odlazio na Eurosong, a da toga nismo bili ni svesni? Naš tim stručnjaka koji čini 47 veverica iz Lipovaške šume došao je do šokantnog otrkića. Verovali ili ne, Željko je svake godine odlazio i davao sve od sebe da se naši predstavnici na Eurosongu pokažu u što boljem svetu.
 
Kada je 2008. godine Marija Šerifović poslala Eurosong u Beogradsku Kombak Štark Smoki Noblice Arenu svi smo bili veseli jer će nas ceo svet konačno videti u lepom i pozitivnom svetlu. Na bini su mogle da se vide reke Sava i Dunav kako se ulivaju jedna u drugu i kako to ušće dveju reka simboliše jednu harmoniju koja vlada među balkanskim narodima. Tada se Željko našao na bini sa Jelenom Tomašević ali ne kao izvođač nego kao mesec koji je činio scenografiju.

 

Sledeće godine je Eurosong poslat u Rusiju. Marko Kon je sa nekoliko skinhead plesača rešio da Evrospkoj publici poruči koliko je Srbija liberalna kada su prava LGBT osoba u pitanju. Uz njega je tada nastupao jedan pravi virtuoz na harmonici, a dobro znamo ko je u pitanju, ko odlično svira taj instrument i ko može rame uz rame sa Kemišom da stane. Ovoga puta je Željku oko maske pomogao poznati vajar iz Jagodine koji je čuven i po voštanim figurama koje pravi za muzej u tom gradu.

 

Došli smo do 2011. godine kada je RTS rešio da dirigentsku palicu prepusti porodici Kovač. Svaki član porodice je na Beoviziji imao svog predstavnika i pesmu, a pobedu je odnela preslatka Nina koja je pesmom čaroban sve nas OČARALA. Svaka čast Aleksandri. I tada je Željko rešio da se priključi i bude prateći vokal, a njegovo učeće je podržao i tadašnji predsednik Boris Tadić.

 

2012. godine je Željko ponovo dobio zeleno svetlo i podršku naroda da opet ode i predstavi nas u toj Evropi. Pesma NIJE LJUBAV STVAR se našla na visokom trećem mestu, iako je zaslužila pobedu. Jedna prelepa balada sa energičnim svršetkom i kompletan nastup koji je sve oduševio. Međutim, Željko je poznat i po tome da je izuzetno kolegijalan, veliki šmeker i dobar drug. Tada je rešio da, iako predstavlja Srbiju, pomogne i bratskoj nam Rusiji koja kao i mi nije deo Evropske unije ali nas zovu na takmičenje jer nas puno vole.

 

2015. godine smo preslatku i talentovanu Bojanu poslali da izdominira. To je uradila bez greške. Ako vas baš zanima ona je po našem mišljenju naš najbolji predstavnik do sada. Ali sve to ne bi izgledalo toliko perfektno da se na bini nije našao i Željko koji je vešto iskoristio veličinu Bojanine haljine i tokom celog nastupa stajao iza nje.

 

Željni cele te euforije koju smo doživeli kada smo 2008. bili domaćini i u nadi da ćemo celu Evropu ponovo da dočekamo u Smoki Euroblok Snikers Keks mmmm napolitanke Medela Areni, Željka šaljemo sa Balkanikom. Ovog puta vas unapred obaveštavamo i dajemo do znanja ko je od članova te ekipe naš Žeky da se ne bi iznenadili kada ga budete prepoznali. Držimo im palčeve i navijamo, a ti dijasporo glasaj, nemoj da ste sysyce. <3

Podelite
  • 204
    Shares