Kari Poter i Ćanonimna Poruka / II Deo / by Ringechpil

IV

Od Voldyja su dobili informaciju da je sve ovo zamesila staramajka Nade Topčagić. U napadu ljubomore jer Ćanina majka za slavu ima kuću punu sveta, a njoj niko da navrati, da popije jednu vruću, Nadina majka je napisala i poslala onu kobnu poruku. Nije ni slutila koliku će to štetu naneti, ne samo mađijskom svetu, već svetu uopšte.

Jedini način da se sve ovo popravi je da se pomire Ćana i majka, kako bi se slava i svet vratili u kuću i time Plašt obnovio. Jedini ko to može je onaj ko ima moć da zavadi, ali i da sastavi: Karamela. Već je ušlo u udžbenike savremene historije kako je njegovo nemojte-da-sesvađate pomirilo Dve Koree.

Karamele, međutim, nigde nije bilo. Svaka potraga, bilo mađijska bilo detektivska bi nailazila na ćorsokak. Tada Vevvy Danny uskoči i reče: „Ja znam šta je u pitanju. Njega skriva Sila. Toliko sam dobra da i kroz Silu mogu da probijem, i da vam ga nađem, ali mi je potreban jedan veoma poseban špil karata. Onaj kojim se koristi Neprikosnovena Kraljica Tarotablića: Lukić Lepa.“

V

Baš su došli na razrešenje partije Tarotablića između Lepe Lukić i Yugioha. Držao se Yugioh, držao dobro, ali ga je Lepa u poslednjoj ruci krvnički pomela. „Ali kako? Kako? Pa ja imam Srce U Kartama?!“, vapio je Yugioh. „Srce u kartama“, krenu da likuje Lepa, „on ima SrCe U kArTaMa, jel’ čujete vi to? srce u kartama… Meni su bre u kartama i oči i nos i uši i srce i muda. Muda u kartama! Kad to nabaviš, onda se vrati na revanš. Naslednice, isprati gosta. A ti, šta ti oćeš?“

„Ja sam, ovaj, ja sam došao“, poče Kari, „da vas za špil pitam. Ali na zajam! Samo na zajam!“ „Šta, špil oćeš? Pa evo ti. Samo treba da me pobediš jednu partiju, i to je to. Tvoj je. Ne treba ni da ga vraćaš posle.“ „Uf.“, i krenu partija. Lepa obrisa pod Karijem, još u prvoj ruci, jer – zna se ko je Neprikosnovena Kraljica Tarotablića.

„Ispratiću se sam, ne treba da zovete Naslednicu“, pokunjen je Kari. „Stani, stani, stani. A što ti uopšte treba moj špil? Baš me interesuje. Nisi ti usilan kao onaj Yugioh. Videla sam i strah i nemoć u tvojim očima. Znao si sa kim imaš posla. Sviđa mi se to.“ Kari sve objasni Lepoj. „Dobro. Daću ti špil. Samo što i meni treba nešto zauzvrat. I to baš nešto Ćanino. Vidiš, ja sam sebi Naslednicu obezbedila. Ali ko će naslediti Naslednicu? To ne može bilo ko. Zamisli: dete Naslednice Lepe Lukić i Ćaninog Nerođenog Sina. Zato, kada budete pomirili Ćanu sa majkom, morate je ubediti da Naslednici obeća svoj dokaz za ljubavni čin.“

VI

Gatanjem iz Lepinog špila za Tarotablić, Vevvy je uspela da probije kroz štit Sile i otkrije da je Karamela skriven u božićnoj česnici staramajke Nade Topčagić. I tako krenuše Ćanina majka, Dambldor, Voldyka i Karito u pohod na njenu kuću da izvlače Karamelu iz česnice.

Našli su je kako se krsti, obilazeći sto sa česnicom. Tim ritualom je skrivala Karamelu od praćenja. Prvo su je lepo zamolili da preda Karamelu. U suprotnom, primeniće Mađiju. Onda ih je ona lepo zamolila da svi zajašu najbližu metlu, džoger, pajalicu, štagod, i da odlete nazad svojim zamcima. U suprotnom, primeniće Silu. Nije htela da preda Karamelu. Nije htela da se Ćana pomiri sa majkom, i nije htela da se Plašt obnovi. Jer, i majka Nade T. je poput Malfikretićevog sina osetila buđenje Sile u sebi. Htela je da postane Sitkinja, a ne da ponovo bude baba iz provincije što plače na jedno oko za nedošlim gostima.

I tako, za Karamelu se moralo boriti. Ćanina majka isuče štapić, a Nadina majka sveću iz česnice koja postade lajtsaber. U jednoj ruci Sila, u drugoj sveća: kakva strahota, kakva nesreća. I krenu borba. Sila protiv Mađije. Bilo je jako neizvesno i veoma napeto. Ali Mađija, tj. Ćanina majka, na kraju pobedi.

Izvukoše Karamelu iz česnice, majka i kćerka se pomiriše. Svet se vrati u kuću. Plašt se zaceli. Malfikretićev sin više nije mogao da bacaka i čoukuje ljude po mostovima, ali i dalje ostade u Hogvorc, da se bavi teorijskim studijama. Posle je postao i asistent, pa profesor. Jer, ne postoje ni Sila ni Mađija dovoljno jake da prekinu rodbinsku vezu pri zapošljavanju i napredovanju u službi.

Kariju i Voldemoru je bilo baš drago što su sarađivali zajedno na ovom projektu, ali štaćeš, moraju da se vrate međusobnom psovanju i ubijanju. Život. „Stani! Gde si pošao? Rekao si da ćeš otkriti šta je jedan Korkruks!“ „A bi volo da znaš?!“ „Nemoj da si pizda.“ „Kosovo, Kari. Kosovo je korkruks. Kosovo.“

K R A J

Podelite
  • 88
    Shares