Kari Poter i Ćanonimna Poruka / I Deo / by Ringechpil

I

Sveti je Jovan. Slavi se u kući Ćanine majke. Kćerka, Kćana, zaboravivši da je udana, koketira. Kuća je puna i slava je postna. Kuća je puna i kolači su sitni. Kuća je puna i doleće sova. Poruku Ćani nosi. Ćana prekida flert i otvara pismo.
Sender: Anoymmy Mesaž: Jel’ normalno to, da čistokrvna tašta i blatokrvni zet gledaju kvidič zajedno?
Kćerka, Kćana, setivši se da je veoma udana, nasrće na majku rođenu i tereti je za veleizdaju. Preti Karamelom. Opravdanja i obrazloženja ne pomažu. Postaje aprijatno. Sitni kolači trkom se jedu i kuća se prazni. Sad je u toj kući Ćanina majka sama.

II

Malfikretićev sin nema Mađiju. Od roditelja čarobljaka je, ali Mađiju nema. Svejedno, Malfikretićev sin pohađa Hogvorc. Zašto? Zato što je Malfikretićev sin i zato što je Malfikretić zamenik ministra za Mađiju, Rijalitije i Evroatlansku integraciju Kacabaća. Te mu sin, prirodno, Hogvorc pohađati mora. Pod kojim izgovorom? „… da neopterećen uvežbavanjima i praktičnim izvedbama čini i mađija može neometano pristupiti teorijskom izučavanju njihove biti.“, stoji u Obrazloženju za Prijem Dragana Malfikretića na Hogvorc. Sve je to, u neku ruku, još i razumno. No, ne samo da D. Malfikretić Mađiju nema, nego mu nešto ni to izučavanje njene „teorijske biti“ baš i ne ide od ruke. Zašto? Jer, jednostavno, dečko je malo pglu. Kari mrzi Malfikretićevog sina. Zašto? Kako znamo i Kari je jedna velika vezara. Onda, zašto? „Zato što zbog takvih kao on i mi kvalitetne vezare smo na lošem glasu i svi nas stavljaju u isti koš“, gnjevo obrazlaže Kari.
Tog popodneva se Kari i Malfikretić Jr. susreću na mostu između Hogvorca i Savamale. Izbija žestoka svađa. Kari, da bi ferka bila fer, baca štapić i nasrće na Malfikretića kako bi mu golim rukama odradio jedan #reducto. Potpuno neočekivano, takođe golih ruku, Malfikretić podiže Karija i kreće da ga davi, ne dodirujući ga uopšte. Ovaj telekinetički čouking prekida Kermijona koja se našla tu negde, rastavlja zavađene i odvodi Karija nazad u Hogvorc. Sav smeten Malfikretićevom demonstracijom onakve aprirodne veštine, Kari ubrzo ide na počinak.

III

Te večeri Voldy uspeva da se ubaci u Karijev san. U panici je, i obraća se Kariju zbrzano i nepovezano. Molećivo, čak.
„Kari, pobro, dolazi sila, postoji mađija, postoji i sila, relikvije, plašt se cepa, Ćanina je majka sama, Kari, pobro, sila ima lasere i svemirske brodove, ako sila dođe neće biti važno ko je moj ko je tvoj, ako sila dođe neonkama ćemo umesto štapićima da mašemo, ako dođe sila Hogvorc ima periferijska fabrika za proizvodnju kablova za zvezdu smrti da postane, Kari, pobro, kazuj Dambldoru šta se danas zbilo na mostu, kazuj brzo, inače sve nam džaba, kazuj brzo, a ja ću tebi da kažem jedan horkruks šta je, eto, pobro, i na to sam spreman.“
Kari se budi, vruć od kuvanja u sopstvenom znoju, brzo ide Dambldoru i priča mu šta je u snu čuo, uveren da je ovo još jedna Voldemorova izmišljotina i podmetačina. Međutim, Dambldor samo ponovi: „Postoji Mađija. Postoji i Sila.“, i izgubi se u mislima. Kada se sabrao, reče „Bojim se da Voldemor ovog puta govori strašnu istinu.“, pa ispriča Kariju sve o Sili.
„Da li je Sila ili Mađija jača, to je jedno veliko pitanje. Ali, oni koji se Silom služe su tehnološki daleko napredniji od nas. Začas bi nas pokorili da Zemlju ne obavija ogromni Plašt Nevidljivosti, sličan onome koji imaš. Plašt je, izgleda, počeo da se cepa. I Sila je počela polako da curi kroz njega. I da se budi u Malfikretiću. Zato je uspeo da izvede ono na mostu.“ „Voldemor je takođe pominjao Ćanu i njenu majku. Kakve sad veze imaju one sa svim tim? Sećam se kada je izbio onaj veliki skandal između njih dve na slavi, pre par godina.“ „Stih ti je poznat: Kuća puna sveta za Svetog Jovana.“, reče Dambldor i ponovi stih, štapićem crtajući po vazduhu.

Kuća

puna sveta

za Svetog Jovana

„Relikvije Smrti“, prošapta Kari. „Jeste. Bez slave i sveta, krov, tj. kuća, se ruši. A kako trougao simboliše i kuću i Plašt: bez slave i sveta – Plašt se cepa. Vidiš, Ćanina majka je Čuvar Plašta. Dok se u njenoj kući slavio Božić i Sveti Jovan, Plašt je bio celovit. Ali od kada je izbio onaj skandal sa anonimnom porukom, ona više slavu ne slavi i Plašt se cepa. Kari, moramo da nađemo način da pomirimo Ćanu sa majkom i vratimo slavu u kuću, dok ne bude prekasno. Što znači da ćemo morati da sarađujemo sa Voldemorom.“
KRAJ PRVOG DELA

Podelite
  • 145
    Shares