Hari Poter i Beogradski metro (II Deo) / By Ringechpil / Biseri pišu kolumne

Za prvi deo -KLIKNI OVDE-

 

IV
            Kada su stigli u Hogvorc, odmah su stavili Kariju neki šešir sa licem Azisa na glavu, koji uzviknu: „Krifindor!“ – to je bila kondpanija za koju će Kari da uči, radi, osvaja poene i pare. Svi su mislili da će, zbog Karijeve situacije, on biti svrstan u Haflpaf, jer tu obično ide čarobljačka sirotilja, čija starija braća moraju da idu od grada do grada, od sela do sela i da za pare izigravaju mađioničare na rođendanima. Neki, da bi zaradili više, moraju da se vataju sa slavljenikovim strikom u šupi, ali pre toga moraju da bace mađiju da hipnotišu sve goste, zato što je striko max disk. ož. bi tip.
            I tako Kari dobi Krifindor na vezu, jer je i Karijev ćale radio za tu istu kondpaniju, pa su Kariju čuvali mesto dok ne krene u Hogvorc. Posle će se ispostaviti da je Kari žešća vezara i da će i sve ostalo dobijati na vezu: fensi metlu za Kvidič, mapu koja pokazuje gde su svi pokemoni po Hogvorcu, stealth plašt, mač da se odbrani od dušmani, a u par navrata ga je Dambldor pozvao u kancelariju da vuku lajne tuđih sećanja u prahu. Što nešto od toga neko ne dade na Nevyly, od lude majke i gora oca? Njega je baba jedva uspeli da ugura u Krifindor, i to samo zato što je prodala imanje i platila botoks prof MekGonagalki i mesec dana u Japan na najekskluzivnije mačje ostrvo. Sirotiljo i bogu si teška, pa bila i čarobljačka.
 V
            Onda se Kari upoznao sa svojim prijateljima iz Krifindora: Kermijonom i Ronom. Ron je toliko bitan za našu priču da ćemo ga pomenuti samo ovde i više nigde. Za Kermijonu ćemo da kažemo da je najpametnija čarobnjakinjakinja od sviju, i imala bi briljantnu karijeru, možda bi čak postala i premijerka mađije, da se nije napila i zatrudnela dok je bila u Bugarsku na razmenu studenata mađišurskih škola.
            Posle je Dambldor odveo Karija da ga upozna sa ljudima koji su ga spasili u metrou. To su u stvari profesori na Hogvorcu. Debeljuškasti azijat je Kim Džon Un i on predaje bacanje avade kedavre na gradove i države, ali vodi i frizersku školu. Veverica sa nožem je Veverica Danica, ili Vevvy Danny, i ona je nastavnica iz Vlaške Magije, o kojoj ćemo više saznati u narednoj knjigi. Prelepa madama u rozem i šeširićem u tonu, to je Naky – profesorica iz pretvaranja jednog dinara u 99999999 dijamanata i menadžmenta u dominaciji.
VI
            Nakon upoznavanja, Dambldor je ispričao Kariju istinu: kako je zli čarobnjak Voldemor ubio Karijeve roditelje, a ne mafija devedesetih, i kako je hteo sada i Karija da ubije u metrou, prerušen kao japijevnjakinja. Zbog veze koju deli sa Karijem, Voldemor je uspeo da probije bensendinski štit podzemnih voda Banovog Brda i da Kariju pošalje kartu za metro, koja je u stvari bila horkruks. Kada je Kari dotakao kartu, Voldemorov duh je uspeo da uđe u Karijev um i tu ubaci iluziju o postojanju Beogradskog Metroa. On je uspeo Karija toliko dobro da ubedi kao da metro stvarno postoji, da su na kraju i metro i Voldemorov duh i sva ta lizuja zaista i postali realni. Dakle, naš Karilampije se stvatno vozio nestvarnim metroom, i bi tu i uginuo, da osoplje Hogvorca nije, zbog probijenog bensedndinskog štita, konačno uspelo da locira Karija i interveniše. Kada je Vevvy Danny zaklala kartu, metro-iluzija je prestala da postoji, i svi su bili na sigurnom, i sve se završilo lepo.

Podelite
  • 183
    Shares